Drugie życie waporyzowanych konopi

Opublikowane przez Maria Klepacz w dniu

Danie drugiego życia rzeczą w obecnych czasach jest kluczowym elementów marketingu. Umożliwia interesantom znaleźć cel dla określonego produktu, nawet jeśli jego pierwotne użycie nie jest już możliwe. Z kolei korzystanie z waporyzatora w dni relaksu, wiele osób zastanawia się, czy wyrzucić resztki zioła konopi, czy przypadkiem nie będzie możliwe wykorzystanie go powtórnie. Wybór polega na tym czy jest realny i wynika z tego, że w przeciwieństwie do spalania, waporyzator zostawia nas nie z popiołem, a z lekko odbarwionym materiałem.

Zatem czy nadmiar marihuany powinien trafić do śmieci, a może da się ją wykorzystać po raz drugi?

Spożywanie resztek

Osoby, które faktycznie lubią psychoaktywne działanie marihuany, często stają się pomysłowi w kuchni i używają ich ziół do wykonywania smacznych artykułów spożywczych. Mile widziany haj można osiągnąć tylko i wyłącznie poprzez wstępne podgrzanie zioła przed zmieszaniem go z resztą składników. To recepta na aktywację kannabinoidów, jeśli chcesz czerpać przyjemność z efektów ta procedura jest niezbędne. Bezspornie tam resztki trawki mają dużą szansę, gdy wyjdą z waporyzatora i zostaną zdekarboksylowane. Oto sztuczka, kiedy osoba kończy waporyzację, resztki marihuany nadal zachowują swoje psychoaktywne elementy, podobnie jak została podgrzana w piekarniku. Dlatego właśnie możliwe jest wykorzystanie waporyzowanego suchego suszu jako składnika żywności. Poniżej podamy przepis na czekoladę byś mógł eksperymentować w kuchnie i poznać tajne tajniki łatwego, ale jakże przyjemnego doznania. Cannabis „Czekolada” z resztkami waporyzowanego suchego zioła. Nie a co się dziwić połączenia czekolady z marihuaną ponieważ oba posiadają zastosowanie terapeutyczne i przyjemne. Wmieszane, mogą stanowić ostateczną hedonistyczną kombinację. A jeśli chodzi o hedonizm, najlepszym sposobem jest utrzymanie go tak prosto, jak się da.

Składniki:

3 – 5 gramów marihuany resztki z waporyzatora konopi, 100 gramów gorzkiej czekolady, szklana, miska, garnek, foremka do czekolady, trochę wody

Przygotowanie:

Nie musisz mieć dużych umiejętności do przygotowania gdyż w zasadzie każdy jest w stanie sobie z tym poradzić. Zatem do roboty. Zacznij do czekolady, połam ją na małe kawałki i włóż do szklanej miski. Wlej trochę wody do gara i umieść szklaną miskę na wierzchu gara. Zacznij podgrzewać wodę w garnku, by para roztopiła czekoladę. Gdy czekolada zacznie się topić, ciągle ją mieszaj, aby się nie przypaliła. Dodaj do czekolady waporyzowane suche ziele i mieszaj, aż mieszanina będzie dobra, a konopie równomiernie nasyci się mieszanką następnie zalej formę.

Jeżeli nie posiadasz formy fajną alternatywą jest tacki na kostki lodu. Po czym umieść ją w lodówce. Gdy tak przygotowana czekolada ostygnie, wyjmij ją z formy. Upewnij się, że dasz mu dobre 45 minut do godziny, zanim pojawią się efekty. Ile będą trwały? Wszystko będzie zależeć użytego zioła od samego konsumenta i czekolady. Lecz z pewnością doświadczysz zabawnych chwil.

Jak wspomniano wcześniej, waporyzator nie zamienia marihuany w popiół, a jedynie zmienia jej zapach, odczuwanie i wygląd. Powodem zachowania konopi jest szczególnie temperatura, jaką urządzenie wprowadzają do materiału podczas użytkowania. Temperatura nie jest wystarczająco wysoka, aby marihuana mogła się spalić, a jedynie aktywować składniki kannabinoidowe i uwolnić je w postaci waporyzatora. Odpowiadając na zadane wcześnie pytanie, trzeba uzyskać bardziej techniczną odpowiedź.

W obecnej postaci marihuana nie jest psychoaktywna, gdy jest w stanie surowym. Zioło jest bogate w kwasy kannabinoidowe, takie jak THCa i CBDa. Aby uzyskać haj, osoba musi rozpocząć proces aktywacji, aby THCa stało się THC, który jest właśnie składnikiem psychoaktywnym. W ten sposób wiąże się z ludzkimi komórkami i wywołuje efekty psychoaktywne. Przedstawione wyniki badań, pokazują, że THCa staje się aktywne po podgrzaniu do 170 stopni Celsjusza, temperatury, którą można łatwo regulować w przypadku większości vaperów. Ta temperatura pozwala kannabinoidom stać się aktywnymi, ale nie wyzwala procesu denaturacji. Osoby nie zające tych kroków w chemi – denaturacja to proces zmiany struktury makrocząsteczek spowodowany ekstremalnymi warunkami, takimi jak temperatura.

CBDa podgrzane w waporyzatorze do suchych ziół zmienia się w CBD – kannabinoid, który nie powoduje odurzenia. Z wielu przeprowadzonych badania wynika, że ten składnik posiada działanie przeciwzapalne, przeciwbólowe i przeciwpsychotyczne. Dlatego jest do główny powód dla którego społeczeństwo obstaje za legalizacją marihuany.

Gdy już zakończasz waporyzację, pozostałości marihuany w dalszym ciągu zawierają nieokreśloną ilość THC i CBD. Statystyczne określa się, że nawet od 20 do 30% THC lecz nie do końca jest to udowodnione. Innymi słowy, nadal dostępne są aktywne komponenty. Te składniki można wykorzystać do przygotowania czekolady, jak w powyższym przepisie.


0 komentarzy

Dodaj komentarz

Avatar placeholder

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.


marihuana thc i konopie cbd w blogu highstore
Copyright © HighStore.PL