Wszystkie Zebrane Wiadomości na Temat Świeżo Mrożonej Marihuany

Opublikowane przez Maria Klepacz w dniu

Amerykański biznesmen Clarence Birdseye przypadkowo odkrył metodę szybkiego zamrażania konserwowania żywności w 1924 roku. Mrożonki są niezwykle wygodne, a proces zamrażania pozwala gotować duże partie posiłków i przechowywać je przez tygodnie, a nawet miesiące.

Wszystkie Zebrane Wiadomości na Temat Świeżo Mrożonej Marihuany, HighStore

Świat konopi indyjskich niedawno odkryła zalety świeżo mrożonej marihuany. W tej metodzie odnalazło swoje zadowolenie wielu domowych hodowców. Teoretycznie Twój oszroniony pączek powinien zachować większość swojej jakości. Natomiast w komercyjnym sektorze uprawy marihuany zamrażają swoje zbiory, w celu stworzenia żywicy o wysokiej zawartości THC i idealnych aromatach.

Ochrona zbiorów

Przez wzgląd na sytuację w Stanach Zjednoczonych, większość hodowców uprawiająca tak dużo zioła, że podaż znacznie przewyższa popyt. Firmy mają problemy ponieważ, kiedy nie są w stanie sprzedać swoich zapasów, muszą znaleźć sposób na ich długoterminowe przechowywanie. Tak, odpowiednio peklowane i suszone zioło może przetrwać do 18 miesięcy, jeśli jest przechowywane w chłodnym, suchym miejscu z dala od światła słonecznego. Jest inne rozwiązanie. Taki, który pozwala również postępowym firmom produkować żywą żywicę o dość wysokiej zawartości THC. Świeżo mrożona marihuana niezwątpienia pozwala im zachować bezpieczeństwo zbiorów i zapewnić produkt najwyższej jakości w nieprzeciętnej cenie. Przykładem tu jest Kalifornia gdyż tam coraz więcej hodowców zamraża całe swoje zbiory! Do tego potrzebne jest tylko i wyłącznie cholernie dużo suchego lodu lub kilka przemysłowych zamrażarek. Firmy hodowlane zdają sobie teraz sprawę, że świeżo mrożone marihuany oszczędzają czas, pieniądze a przede wszystkim nie ryzykują. Zrezygnowali z niegdyś niezbędnego procesu pożniwnego i przyjęli nowy sposób przechowywania konopi.

Jak wygląda proces świeżo mrożonej marihuany

Rośliny świeżo mrożone to nic innego jak konopie mrożone kriogenicznie. Zioło zostaje zamrożone natychmiast zaraz po zbiorach, aby zapewnić całkowitą ochronę terpenów. Świeżo mrożona marihuana to także termin określający produkt haszyszowy stworzony wyłącznie przy użyciu mrożonych skrawków i pąków. Jeśli kiedykolwiek uprawiałeś i zbierałeś konopie, znasz tradycyjny proces. Gdy wystarczająca liczba słupków zmieni kolor lub włosie będą białe z główkami grzybów, należy wycinać konopie na poziomie lub w pobliżu szczytowego poziomu THC. Następnie należy suszyć pąki przez kilka dni i peklowanie ich w słoikach. Otrzymanie najlepszego zapachu i smaku zioła może zająć kilka miesięcy. W tej kwestii proces suszenia i utwardzania jest tak skomplikowany, jak to konieczne. Nie kończące problemy, a mianowicie stanie w obliczu ciągłej walki, aby temperatura i wilgotność w tych miejscach były na idealnym poziomie. Brak ciągłego kontroli zioła może spowodować nadmiernie wysuszoną lub spleśniałą marihuanę.

Przyjemność a tym samym piękno świeżo mrożonej marihuany polega na tym, że nie musisz przebijać się przez żaden z czasochłonnych procesów suszenia i peklowania. Zamiast tego rolnicy wycinają swoje rośliny, usuwają łodygi, gałęzie i liście, a resztę zamykają próżniowo. Z łatwością mogą zachować kilka kilogramów ziół w każdej torebce. Następnym krokiem jest umieszczenie toreb w ogromnej zamrażarce w temperaturze – 3,3 stopni C. W tak niskiej temperaturze praktycznie wszystkie kannabinoidy, aromaty i terpeny rośliny pozostają zamknięte razem z wodą. Największe walory jednak to szybkość. Podczas tego procesu hodowcy nie mogą pozwolić, aby pąki pozostawały poza domem dłużej niż 60 minut. Musisz wiedzieć jedną rzecz, kiedy miną ponad dwie godziny od wycięcia rośliny do umieszczenia jej w zamrażarce, roślina konopi zaczyna tracić monoterpeny. Z kolei utrata określonych terpenów rozpoczyna się w ciągu czterech godzin po cięciu. Możesz być pewien tego, że kiedy tak się dzieje, żegnasz się z faktycznym smakiem żywej żywicy.

Wprawdzie świeżo mrożona marihuana idealnie nadaje się w przypadku żywej żywicy co więcej, tworzy również nową gamę produktów. Wytwórcy wykorzystują je do produkcji takich artykułów, jak napoje na bazie THC, artykuły spożywcze, oleje i balsamy. Są i takie firmy co wytwarzają olej, lepiej znany jako destylat, ze swoich mrożonych zbiorów. Na dzień dzisiejszy jest mnóstwo miejsca na kwiaty, które nie są za ładne. Jeśli twoje zioło wygląda paskudnie, ale posiada dużo terpenów i kannabinoidów, więc idealnie nadaje się do zamrażarki. Podczas gdy najwyższej jakości zioła nadal przechodzą przez proces peklowania i suszenia, rolnicy mogą teraz korzystać z ich nieco niższych zbiorów.

Ale istnieje podobno również rozwijający się rynek żywej kalafonii, który obejmuje świeżo mrożone konopie indyjskie, które nie obejmują użycia rozpuszczalnika.

Jest to szybko rozwijający się rynek, ponieważ rolnicy rozumieją teraz wiele korzyści płynących z zamrażania konopi tak szybko, jak to możliwe po zbiorach. Nie zalecamy tworzenia żywej żywicy w domu, ponieważ użycie rozpuszczalnika sprawia, że jest to niebezpieczny proces. Zamiast tego możesz spróbować zrobić żywą kalafonię, ponieważ nie zawiera ona niebezpiecznych składników, takich jak butan. Decydując się na zakup żywej żywicy, należy wziąć pod uwagę kilka czynników. Przede wszystkim upewnij się, że ma kolor, który waha się od głębokiego bursztynu do złota. Wysokiej jakości żywica ma również delikatną równowagę cieczy (terpenów) i kryształów (THC).

Należy uważać ponieważ, każdy powinien wiedzieć że odmiany marihuany mają różne stężenia terpenów. Przykładowo Sour Diesel zawiera znaczną ilość beta-kariofilenu, limonenu i mircenu. Czy na przykład wiedziałeś o tym? Jeśli masz wątpliwości co do renomowanych marek, zawsze wybieraj firmy sprawdzone.

Jeśli kiedykolwiek zdecydujesz się na używanie żywej żywicy ze świeżo mrożonej marihuany, to używaj jej rozsądnie… taka nasza mała rada. Przyczyną jest to, że niesamowicie silna, a poziom THC znacznie przewyższa to, co można znaleźć w kwiatach konopi.

Amerykański biznesmen Clarence Birdseye przypadkowo odkrył metodę szybkiego zamrażania konserwowania żywności w 1924 roku. Mrożonki są niezwykle wygodne, a proces zamrażania pozwala gotować duże partie posiłków i przechowywać je przez tygodnie, a nawet miesiące.
Świat konopi indyjskich niedawno odkryła zalety świeżo mrożonej marihuany. W tej metodzie odnalazło swoje zadowolenie wielu domowych hodowców. Teoretycznie Twój oszroniony pączek powinien zachować większość swojej jakości. Natomiast w komercyjnym sektorze uprawy marihuany zamrażają swoje zbiory, w celu stworzenia żywicy o wysokiej zawartości THC i idealnych aromatach.

Ochrona zbiorów

Przez wzgląd na sytuację w Stanach Zjednoczonych, większość hodowców uprawiająca tak dużo zioła, że podaż znacznie przewyższa popyt. Firmy mają problemy ponieważ, kiedy nie są w stanie sprzedać swoich zapasów, muszą znaleźć sposób na ich długoterminowe przechowywanie. Tak, odpowiednio peklowane i suszone zioło może przetrwać do 18 miesięcy, jeśli jest przechowywane w chłodnym, suchym miejscu z dala od światła słonecznego. Jest inne rozwiązanie. Taki, który pozwala również postępowym firmom produkować żywą żywicę o dość wysokiej zawartości THC. Świeżo mrożona marihuana niezwątpienia pozwala im zachować bezpieczeństwo zbiorów i zapewnić produkt najwyższej jakości w nieprzeciętnej cenie. Przykładem tu jest Kalifornia gdyż tam coraz więcej hodowców zamraża całe swoje zbiory! Do tego potrzebne jest tylko i wyłącznie cholernie dużo suchego lodu lub kilka przemysłowych zamrażarek. Firmy hodowlane zdają sobie teraz sprawę, że świeżo mrożone marihuany oszczędzają czas, pieniądze a przede wszystkim nie ryzykują. Zrezygnowali z niegdyś niezbędnego procesu pożniwnego i przyjęli nowy sposób przechowywania konopi.

Jak wygląda proces świeżo mrożonej marihuany

Rośliny świeżo mrożone to nic innego jak konopie mrożone kriogenicznie. Zioło zostaje zamrożone natychmiast zaraz po zbiorach, aby zapewnić całkowitą ochronę terpenów. Świeżo mrożona marihuana to także termin określający produkt haszyszowy stworzony wyłącznie przy użyciu mrożonych skrawków i pąków. Jeśli kiedykolwiek uprawiałeś i zbierałeś konopie, znasz tradycyjny proces. Gdy wystarczająca liczba słupków zmieni kolor lub włosie będą białe z główkami grzybów, należy wycinać konopie na poziomie lub w pobliżu szczytowego poziomu THC. Następnie należy suszyć pąki przez kilka dni i peklowanie ich w słoikach. Otrzymanie najlepszego zapachu i smaku zioła może zająć kilka miesięcy. W tej kwestii proces suszenia i utwardzania jest tak skomplikowany, jak to konieczne. Nie kończące problemy, a mianowicie stanie w obliczu ciągłej walki, aby temperatura i wilgotność w tych miejscach były na idealnym poziomie. Brak ciągłego kontroli zioła może spowodować nadmiernie wysuszoną lub spleśniałą marihuanę.

Przyjemność a tym samym piękno świeżo mrożonej marihuany polega na tym, że nie musisz przebijać się przez żaden z czasochłonnych procesów suszenia i peklowania. Zamiast tego rolnicy wycinają swoje rośliny, usuwają łodygi, gałęzie i liście, a resztę zamykają próżniowo. Z łatwością mogą zachować kilka kilogramów ziół w każdej torebce. Następnym krokiem jest umieszczenie toreb w ogromnej zamrażarce w temperaturze – 3,3 stopni C. W tak niskiej temperaturze praktycznie wszystkie kannabinoidy, aromaty i terpeny rośliny pozostają zamknięte razem z wodą. Największe walory jednak to szybkość. Podczas tego procesu hodowcy nie mogą pozwolić, aby pąki pozostawały poza domem dłużej niż 60 minut. Musisz wiedzieć jedną rzecz, kiedy miną ponad dwie godziny od wycięcia rośliny do umieszczenia jej w zamrażarce, roślina konopi zaczyna tracić monoterpeny. Z kolei utrata określonych terpenów rozpoczyna się w ciągu czterech godzin po cięciu. Możesz być pewien tego, że kiedy tak się dzieje, żegnasz się z faktycznym smakiem żywej żywicy.

Wprawdzie świeżo mrożona marihuana idealnie nadaje się w przypadku żywej żywicy co więcej, tworzy również nową gamę produktów. Wytwórcy wykorzystują je do produkcji takich artykułów, jak napoje na bazie THC, artykuły spożywcze, oleje i balsamy. Są i takie firmy co wytwarzają olej, lepiej znany jako destylat, ze swoich mrożonych zbiorów. Na dzień dzisiejszy jest mnóstwo miejsca na kwiaty, które nie są za ładne. Jeśli twoje zioło wygląda paskudnie, ale posiada dużo terpenów i kannabinoidów, więc idealnie nadaje się do zamrażarki. Podczas gdy najwyższej jakości zioła nadal przechodzą przez proces peklowania i suszenia, rolnicy mogą teraz korzystać z ich nieco niższych zbiorów.

Ale istnieje podobno również rozwijający się rynek żywej kalafonii, który obejmuje świeżo mrożone konopie indyjskie, które nie obejmują użycia rozpuszczalnika.

Jest to szybko rozwijający się rynek, ponieważ rolnicy rozumieją teraz wiele korzyści płynących z zamrażania konopi tak szybko, jak to możliwe po zbiorach. Nie zalecamy tworzenia żywej żywicy w domu, ponieważ użycie rozpuszczalnika sprawia, że jest to niebezpieczny proces. Zamiast tego możesz spróbować zrobić żywą kalafonię, ponieważ nie zawiera ona niebezpiecznych składników, takich jak butan. Decydując się na zakup żywej żywicy, należy wziąć pod uwagę kilka czynników. Przede wszystkim upewnij się, że ma kolor, który waha się od głębokiego bursztynu do złota. Wysokiej jakości żywica ma również delikatną równowagę cieczy (terpenów) i kryształów (THC).

Należy uważać ponieważ, każdy powinien wiedzieć że odmiany marihuany mają różne stężenia terpenów. Przykładowo Sour Diesel zawiera znaczną ilość beta-kariofilenu, limonenu i mircenu. Czy na przykład wiedziałeś o tym? Jeśli masz wątpliwości co do renomowanych marek, zawsze wybieraj firmy sprawdzone.

Jeśli kiedykolwiek zdecydujesz się na używanie żywej żywicy ze świeżo mrożonej marihuany, to używaj jej rozsądnie… taka nasza mała rada. Przyczyną jest to, że niesamowicie silna, a poziom THC znacznie przewyższa to, co można znaleźć w kwiatach konopi.


0 komentarzy

Dodaj komentarz

Avatar placeholder

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Copyright © HighStore.PL